21.11.2017 19:09

Semená a omáčky chilli na sezónu 2017/2018

Priatelia extrémne štipľavých chilli paprík, dnes mám pre vás len dobré správy. Čerstvé semená sú k dispozícii a vaše objednávky začínam od 21.11.2017 vybavovať. Porcie som zdvojnásobil, takže vám príde v každej porcii až 20 semien.

Ponuka chilli semien odráža Vaše doterajšie požiadavky - všetky najpálivejšie odrody sú k dispozícii, ako vždy ide o čerstvé semená z vlastnej úrody. Predvlaňajšia novinka Chocolate Bhutlah vás oslovila, vraví sa, že to bude budúci šampión pálivosti a údajne prekoná aj Carolinu (okrem toho, že štípe takmer rovnako, je jej plod väčší a máte reálny pocit, že páli oveľa viac). Všetci nedočkavo čakáme na nový hybrid, ktorý sa autor Caroliny snaží už niekoľko rokov vyšlachtiť, údajne pôjde o extrémne pálivú chilli papričku, ktorá má podľa Eda dosiahnuť viac ako 3 000 000 SHU. Držíme Edovi palce, snáď sa mu to podarí a dúfam, že čoskoro budú k dispozícii nové semená. Trinidad Moruga Scorpion je k dispozícii troch farbách, žltej, hnedej aj červenej.

Carolina Reaper = aktuálny držiteľ Guinessovho rekordu od novembra 2013 s neuveriteľnými maximálnymi 2 200 000 SHU je k dispozícii tiež, tak semená ako plody, záujemci o plody napíšte prosím email, čerstvých plodov je veľmi obmedzený počet.

Rokoto sa aj tento rok vydarilo, je to výborná chilli pre tých, čo majú radi štipľavosť iba 1x (na vstupe, pretože jeho kapsaicín dokáže naše telo úplne odbúrať a preto ho na výstupe už údajne necítiť). Chilli celkovo je netradičná: farbou semien - ktoré sú čierne, farbou kvetov - na papriky netradične veľké fialové, zjavom rastliny - jemne ochlpená, hmotnosťou plodov - ťažké a hrubostenné, ideálne na omáčky. Pochádza z Peru (rokoto) a Bolívie (lokoto).

Tento rok ponúkam aj hotové výrobkyextra pálivé chilli omáčky s novou receptúrou a po dobrom ohlase aj jemný chilli prášok. Vaše objednávky na hotové produkty vybavím ešte v čase pred Vianocami pokiaľ si ich objednáte do 20.12.2017 či ako darček, alebo pre tých, ktorí nemajú možnosť chilli pestovať, prípadne si chcú pálivosť vyskúšať ihneď.

Ešte raz ďakujem za vaše objednávky a teším sa na ďalšiu spoluprácu! Ak ste boli spokojní, nezabudnite dať vedieť kamarátom, známym, kolegom, rodine. Ak sa Vám niečo nepáčilo, napíšte mi, napravím to.

Prajem veľa úspechov pri pestovaní a konzumovaní chilli papričiek.

 

—————

Späť